Kom igång med iPad!

page1image15872

IMG_0040Kom igång med iPad!

När man ska börja använda iPad är det några tekniska förutsättningar som underlättar; att man har ett iTuneskonto på sin dator som man kan synka iPaden med för att göra backup och att man har ett Apple id för att ladda ner appar (små program till iPad). Detta finns det instruktioner för nedan, samt länkar till instruktioner.

Det viktigaste däremot är ju näst steg när man ska börja använda iPaden i sitt lärande. Att man funderar på vad man vill göra och hur man ska göra det. För att få tips till detta finns det länkar till olika webbsidor där man arbetar med iPad i skolan.

Det finns även länkar till sidor med massor av apptips som kan användas för lärande. Vilka appar man kan använda och hur man kan jobba med den digitala tekniken  kommer även prövas och tas fram i samarbete med lärarna och varandra, för möjligheter att utvecklas och lära sig så mycket som möjligt.

Tekniska instruktioner

Starta iPaden första gången

När du öppnar en ny iPad startar du den och följer dom  instruktioner som visas i iPaden, övrig info finns en del på http://www.apple.com/se, finns även en användarhandbok som finns inbyggd i iPaden längst ner i ”Bokmärkes” listan. Du kan också ladda ner den via den här länken,  iPad användarhandbok

Här ser du några av basfunktionerna som finns på iPaden.

iPad översikt vanl storl

 

Skapa Apple id
Registrera ett ”appel id” (Konto för att ladda ner/köpa appar mm)

För att skapa ett gratis Apple-id börjar du med att ‘försöka’ ladda ner en gratis app och då får du frågan om du vill skapa ett nytt id och då klickar du där och följer sedan instruktionerna som kommer upp i iPaden. Här måste du ha en e-post som användarnamn och bekräftelse. Det är viktigt att du kommer åt detta och att du kommer ihåg ditt lösenord.

Du kommer att skapa ett lösenord även till ditt Apple-id och detta behöver du också komma ihåg. Det ska vara minst 8 bokstäver och minst en stor bokstav och minst ett annat tecken. Försök att ha liknande eller samma som något annat du har, för att det ska vara lättare att komma ihåg, men tänk på att det inte ska vara för enkelt, t ex ska man undvika gatuadresser man har bott/eller bor på, namn på familjemedlemmar och husdjur.

Instruktionsfilm hur du skapar ett Apple id  utan att koppla till konto med presentkort  (på svenska)

iTunes presentkort kan man köpa i olika affärer, t ex Ica Maxi

Instruktionsfilm ”Så funkar iPad”

Ladda ner iTunes:

För att kunna synka och göra backup är det bra att ladda ner iTunes och skapa ett  iTunes konto.Hur du laddar ner iTunes kan du se i nästa steg.

Ladda ner iTunes:

  1. Gå in på webbsidan:  http://www.apple.com/se
  2. Klicka på iTunes
  3. Klicka till höger på ”Hämta iTunes”
  4. Klicka till vänster på den blåa rutan ”Hämta nu”
  5. Du får frågan ”Behåll filen eller Kasta”, Klicka på Behåll filen.
  6. Sen fortsätter du att följa instruktionerna….
  7. Det finns även in instruktionsfilm (på eng) om du klickar på ”Anvisningar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: